BRAMBOROVO-DÝŇOVÉ PLACKY ZAPEČENÉ S MÁKEM

Hodně velká dobrota!
Z kila vařených a prolisovaných brambor, 150 g dýňového pyré, špetky soli a 400 g polohrubé mouky uhněteme na pomoučeném vále pružné těsto, vyválíme hada, nakrájíme na špalíčky a válíme placičky, které opékáme na suchém tále kamen (nebo na suché nepřilnavé pánvi).
Umeleme 300 g máku a 100 g tmavého cukru (nebo použijeme moučkový) a dobře promícháme. Rozehřejeme 40 g kokosového oleje nebo rostlinného másla, můžeme použít i dobrý olej, třeba ořechový. Do vymaštěného pekáčku vrstvíme placky, pokapeme olejem a sypeme mákem s cukrem. Povrch zalijeme 200 ml rostlinného mléka a pečeme při 180 stupních asi 40 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat