ROLÁDA Z VEGANSKÉHO MLETÉHO

Konečně jsem se odhodlala koupit v Lidlu balíček mletého „masa“ z rostlin. Ale co s ním? Burgery, a to ani ty rostlinné rádi nemáme, karbanátky a sekaná – to je stará vesta, co takhle zkusit roládu a využít do ní i líčidlo jedlé, které nám plevelí zahradu?
Balíček mletého rostlinného masa (275 g) dobře promícháme se 2 lžícemi škrobu a 1 lžící Hrašky (hrachové mouky) rozmíchanými v 50 ml vody. Přes noc uložíme do chladničky.
Druhý den dvakrát převaříme (vodu vždy vylijeme) 150 g listů líčidla jedlého (pokud použijete špenát, jen ho spařte), a po vychladnutí nakrájíme nadrobno.
100 g bylinkového tofu nakrájíme na malé kostičky.
Směs z chladničky položíme na potravinářskou fólii nebo igelit a zakryjeme tímtéž. Válečkem rozválíme na tenkou placku, vrchní fólii sejmeme, placku poklademe líčidlem, osolíme Bambovou solí (nebo jinou ochucenou solí), posypeme tofu a pomocí spodní fólie opatrně stočíme. Roládu přemístíme do pekáčku se dvěma lžícemi oleje a pokrájenou cibulí, posypeme dvěma lžícemi slunečnicových semínek a pečeme při 200 stupních 35 – 45 minut. Podáváme s vařenými brambory.



2 komentáře:

  1. Tak tedy děkuji za tento recept.Asi vyzkouším.Jsem sice toho názoru,že když ne maso,tak ani náhražky,ale pro masožravé přátele bych možná udělala výjimku.Myslíte,že je to tak správně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tady nejsem od toho, abych posuzovala, co je správně, tím méně ve vaší kuchyni :) Za mě tento výrobek není žádný zázrak, ale jiní ho chválí, takže je to na vás.

      Vymazat