ŠŤOVÍKOVÁ OMÁČKA

Klasika, kterou už dneska skoro nevidíte, ale je načase ji znovuoživit. Překvapí vás svou lahodností.
V rendlíku rozehřejeme 50 g rostlinného másla, vsypeme 40 g hladké mouky a asi 8 minut zvolna smažíme světlou jíšku. Přidáme 60 g omytých a nakrájených šťovíkových lístků (rumex acetosa), a společně mícháme, dokud šťovík nezavadne. Zalijeme 250 ml studeného zeleninového vývaru, 250 ml rostlinné smetany a dobře metličkou rozšleháme. Osolíme, osladíme lžičkou rýžového sirupu (nebo půl lžičkou cukru) a krátce povaříme do zhoustnutí. Podáváme s pečenými brambory nebo s knedlíkem.


1 komentář:

  1. Tak dnes k večeři s pečenýma brambůrkama a teda Evi,to bylo tak strašně dobrý!!!!!!Děkuju za další skvělý recept!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat