CUKETA NA PAPRICE

Tohle jednoduché a rychlé jídlo je taková klasika, je velmi dobré, nesmíme ale cuketu rozvařit, potom to moc chutné není, musí křupat.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm tři pokrájené cibule, přidáme lžíci mleté papriky, lžičku čerstvě drceného kmínu a ještě chvíli společně mícháme. Asi kilo cukety oloupeme (mladé cukety loupat nemusíme), zbavíme měkkého vnitřku se semínky a nakrájíme na kostičky, které přidáme do pánve. Osolíme a dusíme pod pokličkou asi deset minut bez podlévání, cuketa pustí vodu, občas promícháme. Rozkvedláme 500 ml rostlinného mléka (nejlepší je ovesné nebo sojové), 200 ml rostlinné smetany (používám na vaření nejraději ovesnou) a 50 g hladké celozrnné mouky. Vlijeme do pánve a ještě pět minut povaříme. Utřeme dva stroužky česneku a přidáme k cuketě spolu se lžící lahůdkového droždí a 100 g rajského protlaku. Necháme projít varem. Podáváme s dušenou rýží.



2 komentáře: