Počítejte s česnekovým dechem, v tomhle jídle ho je skutečně požehnaně Emotikona smile
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce panenského olivového oleje a zlehka na něm osmahneme celou paličku česneku pokrájeného na plátky, lžičku tymiánu a lžičku drcené chilli papričky. Přidáme deset sušených rajčat nakrájených na nudličky, zalijeme 150 ml bílého vína, 200 ml zeleninového vývaru a osolíme. Vložíme jednu větší hlávku brokolice, rozebranou na drobné růžičky, zamícháme a deset minut dusíme pod pokličkou. Uvaříme 400 g semolinových těstovin a vmícháme je k brokolici. Na talíři sypeme opraženými semínky nebo rostlinným parmazánem (sezam, kešu opražit nasucho a namlít, vmíchat lahůdkové droždí a sůl).
Žádné komentáře:
Okomentovat