RIZOTO S HOUBAMI A PÓRKEM

Do teplé vody namočíme na hodinu 20 g sušených hříbků, scedíme je, vymačkáme a pokrájíme.
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme 300 g propláchnuté a okapané rýže natural, chvíli společně mícháme a zalijeme 1 l slaného zeleninového vývaru. Přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a zvolna dusíme, dokud se všechna tekutina nevsákne.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli se lžičkou kmínu, přidáme houby a deset minut pražíme. 600 g pórku podélně rozpůlíme, nakrájíme na půlkolečka a vložíme do pánve k houbám. Přidáme 5 lžic kečupu (nejlépe domácího), osolíme a za občasného promíchání dusíme půl hodiny do měkka. Promícháme s hotovou rýží a podáváme se zeleninovou oblohou.


Žádné komentáře:

Okomentovat