Máte rádi lasagne? Já je zbožňuju!
Rozmixujeme půl kila bylinkového tofu se 100 ml rostlinné smetany a solí na hladký krém.
Na dvou lžících olivového oleje osmahneme cibuli a pět stroužků česneku, přidáme půl kila špenátových listů, osolíme a krátce podusíme.
Litr hotové omáčky z rajských jablek promícháme s utřeným česnekem a pokrájenou cibulí. Pokud nemáme hotovou omáčku, prostě ji sami vyrobíme z čerstvých nebo konzervovaných rajčat tak, že rajčata podusíme na oleji, česneku a cibuli, okořeníme je a osolíme. Jen té omáčky musí být litr. Česnekem ani cibulí nešetříme, stejně jako bazalkou a oreganem.
Do hlubšího pekáčku dáme vrstvu rajčatové omáčky, lasagne, špenát, krém z tofu a vrstvíme podle citu, doku nám nedojdou suroviny. Poslední vrstvy by měly být: lasagne, rajčatová omáčka, tofu krém. Pečeme asi 45 minut při 180 stupních, zpočátku zakryjeme alobalem, který později sejmeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat