BANÁNOVÍ ŠNECI

Dlouho jsem hledala veganské kynuté těsto, které by bylo jemné a vláčné. Tady je.
V míse promícháme 280 g hladké bílé mouky, 50 g pohankové mouky, špetku soli a 50 g sušené třtinové šťávy. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme 20 g čerstvých kvasnic a se 100 ml vlažné vody je rozmícháme na kašičku. Zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Přidáme 3 lžíce oleje a 2 rozmixované banány a zpracujeme na pružné těsto, které necháme půl hodiny v teple kynout v zakryté míse. Vykynuté těsto rozválíme na plát o síle asi ½ cm a potřeme zavařeninou. Já jsem smíchala zbytky z otevřených skleniček v chladničce – pomerančovou, rybízovou a z bezinek. Smotáme z delší strany, pokrájíme na pěticentimetrové špalíky a ty klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 stupních půl hodiny.


Žádné komentáře:

Okomentovat