ČERVENÁ ČOČKA NA INDICKÝ ZPŮSOB

Je zvláštní, jak indická jídla vypadají všechna stejně a jsou tak výtečná – a každé jinak Emotikona smile
V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, čtyři stroužky česneku a pěkný kus nastrouhaného zázvoru. Okořeníme lžičkou kurkumy, půl lžičkou chilli, půl lžičkou pepře, lžičkou tlučeného římského kmínu, lžičkou tlučeného koriandru a lžičkou garam masaly. Jakmile se koření rozvoní, vložíme do pánve půl kila ačokči pokrájené na kolečka (pokud nemáte tuto málo známou zeleninu, použijte obyčejnou bílou papriku), 200 g propláchnuté červené čočky a půl kila brambor, nakrájených na kostičky. Spaříme, oloupeme a pokrájíme čtyři rajčata a přidáme je do pánve. Osolíme a zalijeme 300 ml zeleninového vývaru nebo vody. Promícháme a dusíme doměkka pod pokličkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat