HOŘČICE PODRUHÉ

Jednou už jsem hořčici zkoušela podle Paní Dýně, byla (jak jinak) s dýní. Byla nahořklá, tak se mi do dalších pokusů už nechtělo. Ale pan Křivánek z Opobchodu mě navnadil, tak jsem tomu ještě dala šanci. Výsledkem je výborná, ostrá hořčice, která se sice musí týden odležet, ale i jako čerstvá je lahodná a po hořkosti ani stopa!
100 g hořčičných semínek zalijeme 70 ml vroucího vinného octa, promícháme a necháme dvě hodiny odpočinout. Vložíme do mixéru, přidáme lžíci medu, půl lžičky soli, půl lžičky estragonu, půl lžičky sušené bazalky, půl lžičky tymiánu a rozmixujeme na hrubší pastu. Komu se zdá málo žlutá, může přidat kurkumu. Přilijeme 150 – 200 ml převařené vody a společně ještě pomixujeme. Uchováme v čisté sklenici v chladničce. Hořčice se musí alespoň týden odležet.



Žádné komentáře:

Okomentovat