Pokud jste byli na Biodožínkách v Nenačovicích, možná jste ochutnali skvělé halušky se zelím a tempehem, které tady vaří. Rodina si je vyžádala, tak jsem je zkusila udělat podle receptu uvedeného na stránce Biodožínek.
Autorem receptu je Petr Klíma.
V míse promícháme 650 g žitné mouky, lžičku soli a 200 g Hrašky na zahušťování. Postupně přiléváme 1 litr vody a umícháme husté těsto. Necháme chvíli odpočívat a mezitím připravíme tempeh a zelí. Pokrájíme pět velkých cibulí a necháme je zesklovatět v hluboké pánvi na třech lžících oleje. Přidáme lžíci kmínu, půl kila uzeného tempehu nakrájeného na kostičky a deset minut společně opékáme. Vmícháme půl kila okapaného kvašeného zelí a ještě deset minut podusíme. Ochutíme Tamari nebo Shoyu.
Těsto protlačujeme do vroucí slané vody sítem na halušky a vaříme 5 – 7 minut. Všechno to smícháme a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat