BANÁNOVÉ SUŠENKY

Exotické sušenky podle Romana Uhrina. Pěkně skladné zdravé mlsání na výlet nebo dětem na svačinu do školy.
Tři banány rozmačkáme vidličkou, vmícháme 50 g hrozinek, v mixéru podrcených 100 g datlí a 100 g kešu ořechů, 100 g mletého kokosu, špetku soli a 100 g ovesných vloček. Uhněteme těsto, ze kterého tvoříme malé placičky a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 stupních asi 20 – 30 minut.


3 komentáře:

  1. ...dobrý den Evo...za tento recept vám velmi děkuji...jsou opravdu vynikající, dokonce jsem sušenky připravila v trochu upravené verzi svému synovi...místo vloček jsem dala pohanku lámanku, přidala ještě chia semínka a kurkumu...nepekla jsem je, ale sušila...jsou neuvěřitelně dobré...protože náš syn hodně cestuje a právě teď se opět vydává do Nepálu do Himálaje, udělám mu jich velkou hromadu...jak píšete, jsou výživné, skladné a dobré...no a náš syn je vegan a ještě nejí potraviny s lepkem...proto ta úprava. Jo a dají se klidně použít i vlašské ořechy, jablečná mouka, skořice...různě recept obměňuji...chutnají opravdu celé rodině...ještě jednou dík :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, jsem moc ráda, že recept využijete. Musíte být na svého syna pyšná! A taky se o něj hodně bát. Mějte se krásně a příjemný víkend :)

      Vymazat
  2. Vyborne susenky. Hledala jsem nejakou svacinku pro dceru a tyhle susenky predcily ma ocekavani :). Diky za recept

    OdpovědětVymazat