JABLEČNÝ KOLÁČ S OBILNOU KÁVOU

Šťavnatý koláč se spoustou jablek.
V míse smícháme půl kila polohrubé mouky, 120 g pohankové mouky, špetku soli, 100 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), 2 lžičky kypřicího prášku, 1 lžičku jedlé sody, 20 g kakaa, 250 ml obilné kávy, 80 ml oleje, 125 ml rostlinného mléka a 250 g najemno nastrouhaných jablek. Těsto rozetřeme do vymaštěného pekáčku nebo na plech a poklademe 500 g strouhaných jablek promíchaných se třemi lžícemi rýžového sirupu (nebo cukru) a lžící skořice. Povrch posypeme vlašskými ořechy a pečeme při 180 stupních 45 – 55 minut.


1 komentář:

  1. Dneska jsem ten recept vyzkoušela a...máte1*.Je vynikající.Děkuji Ivca

    OdpovědětVymazat