KOLÁČ S KAROBOVÝM PUDINGEM

Opravdu mimořádně výtečný koláček Emotikona smile
V míse promícháme 120 g celozrnné špaldové mouky, 80 g hladké kukuřičné mouky, špetku soli, 60 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), půl lžičky mleté vanilky a 80 ml slunečnicového oleje. Vzniklé drobenkové těsto rozdělíme na polovinu a jednu z nich vtlačíme do vymaštěné malé dortové formy (20 cm) nebo malého pekáčku. 
500 ml sojového nebo rýžového mléka rozmícháme dohladka 70 g bramborového nebo kukuřičného škrobu, 20 g tmavého karobového prášku a 1 lžíci sušené třtinové šťávy. Vaříme do zhoustnutí a vmícháme 2 lžíce drcených kakaových bobů (lze vynechat, ale radím, nedělejte to) a dvě nahrubo nastrouhaná jablka. Hustý pudingový krém rozetřeme na těsto v pekáčku a posypeme druhou polovinou drobenky. Rukou zlehka přitlačíme a pečeme při 170 stupních asi 35 minut. Krájíme až zcela vychladlé.


12 komentářů:

  1. Teda ten vypadá opravdu fantasticky, úplně se mi sbíhají sliny! Všechny ingredience mám doma, tak co nejdřív vyzkouším a dám vědět, jaký měl úspěch ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes jsem pekla a těším se až si ho dám dám druhý den k snídani :)

    OdpovědětVymazat
  3. Také jsem dnes pekla a je moc dobrý.Rodina chvílila tak to mě vždy potěší nejvíc.Děkuji za bezvadné recepty,které nám tu poskytujete.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju vám všem za prima komentáře :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mam dotaz, jak velky pekacek je potreba na toto mnozstvi surovin? Diky a krasny den!

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, můžu dát do karobového pudingu kravské mléko a místo lžíce třtinově šťávy cukr ? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc dobrý a zvláštní, nikdy by mě nenapadla kombinace pudingu a jablek, ty kakaové boby tomu dodají šmrnc 🙂

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den, kde je prosim mozne sehnat kakaove boby, prip. nedaji se nahradit kvalitni cokoladou? A dale nemam kukuricnou mouku, je mozne ji take necim nahradit? Dekuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, kakaové boby seženete v prodejnách zdravé výživy celkem běžně. Kukuřičnou mouku nahraďte hladkou bílou pšeničnou.

      Vymazat