POLÉVKA Z KOŘENOVÉ ZELENINY S CIZRNOU A KUKUŘICÍ

Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme čtyři stroužky česneku, kousek nastrouhaného zázvorového kořene, lžičku garam masaly, půl lžičky kurkumy a zlehka osmahneme. Na hrubém struhadle nastrouháme 200 g mrkve, 200 g pastináku, 200 g celeru a 200 g červené řepy a přidáme je do hrnce. Osolíme, zamícháme a zalijeme 1,8 l zeleninového vývaru. Vaříme 15 minut, přidáme 250 g uvařené cizrny, necháme projít varem a částečně pomixujeme ponorným mixérem. Vmícháme 150 g vakuované kukuřice a prohřejeme.


10 komentářů:

  1. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli znáte někde v okolí místo, kde by rostl medvědí česnek? Bydlím u Hořic a hledám ho marně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, bohužel, pokud vím, v okolí Hořic neroste.

      Vymazat
    2. A někde v širším okolí? Moc děkuji za odpověď :)

      Vymazat
    3. Nevím o tom, roste nám v zahradě :)

      Vymazat
  2. Dala jsem méně zel. vývaru, aby po rozmixování vznikla "omáčka", kterou doplnila na talíři jasmínová rýže a salát z polníčku zakápnutý dýňovým olejem. Dobrota! Děkuji za recept :-) Jinak mě zaujala výsledná barva vaší polévky na fotce. Držela jsem se předepsaných gramáží, ale mám zato, že červené řepy musí být cca o polovinu méně, aby vznikla tak sytě oranžová barva...nicméně je to jen bezvýznamný detail ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu barvu dělá především kurkuma, recept je dělaný přesně tak, jak je psáno a vypadá přesně tak, jak je vyfoceno :)

      Vymazat
    2. Dobrý den Evo, ať dělám co dělám, moje výsledné barvy polévek přebírají barvu červené řepy, na chuti to neubírá, ale oko by rádo tu oranžovou barvu, nemáte pro mne tip? Děkuji Regina

      Vymazat
    3. Možná je to konkrétní řepou, některá barví víc a některá méně, možná je to i dobou varu, čím déle vaříte, tím více barvy ztrácí.

      Vymazat
    4. Děkuji za rychlou odpověď.Pokusím se doladit. Jinak polévka je dle mého gusta. Výborná!

      Vymazat