ČOČKA ZAPEČENÁ SE ZELÍM A TOFU

Překvapivě dobré, jak prohlásil můj muž 
Propláchneme a doměkka uvaříme 250 g černé čočky beluga. Je to drobný druh čočky, která se nemusí předem namáčet a i po uvaření zůstává sypká. Scedíme, necháme okapat a osolíme Bambovou solí nebo jinou ochucenou solí podle vlastní chuti.
600 g raného zelí nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, osolíme, okořeníme kmínem, podlijeme sběračkou vody a dusíme do poloměkka. Přebytečnou vodu slijeme.
3 cibule nakrájíme a dozlatova osmahneme na 2 lžících oleje.
180 g bylinkového tofu rozdrobíme.
Všechno to promícháme, navrstvíme do pekáčku vymaštěného olejem a pečeme při 200 stupních 25 minut. Kvašená zelenina jako příloha je nutností.



Žádné komentáře:

Okomentovat