Do mixéru vložíme 200 g bylinkového nebo obyčejného přírodního tofu, půl lžičky soli, 25 g (hrst) umletých kešu oříšků, 3 lžíce lahůdkového droždí, 1 stroužek česneku, šťávu z půlky citronu, 50 g změklého rostlinného másla, 80 ml rostlinné smetany a dvě hrsti bazalkových lístků. Rozmixujeme dohladka. Uvaříme 300 g semolinových těstovin a promícháme je s omáčkou.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
BAZALKOVÁ OMÁČKA K TĚSTOVINÁM
Tuhle výbornou a rychlou omáčku vymyslela naše dcera Bára, je to vlastně rostlinný upgrade mé staré omáčky z živočišných přísad, vyzkoušejte ji!
Do mixéru vložíme 200 g bylinkového nebo obyčejného přírodního tofu, půl lžičky soli, 25 g (hrst) umletých kešu oříšků, 3 lžíce lahůdkového droždí, 1 stroužek česneku, šťávu z půlky citronu, 50 g změklého rostlinného másla, 80 ml rostlinné smetany a dvě hrsti bazalkových lístků. Rozmixujeme dohladka. Uvaříme 300 g semolinových těstovin a promícháme je s omáčkou.
Do mixéru vložíme 200 g bylinkového nebo obyčejného přírodního tofu, půl lžičky soli, 25 g (hrst) umletých kešu oříšků, 3 lžíce lahůdkového droždí, 1 stroužek česneku, šťávu z půlky citronu, 50 g změklého rostlinného másla, 80 ml rostlinné smetany a dvě hrsti bazalkových lístků. Rozmixujeme dohladka. Uvaříme 300 g semolinových těstovin a promícháme je s omáčkou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
To je právě bezva,že Vaše recepty z první kuchařky jdou velmi dobře převést do veganské verze a vůbec jim to neubere na chuti.Např.tvarohové šátečky se zavařeninou dělám z tofu tvarohu a jsou výborné.Hezké dny.Světlana❤
OdpovědětVymazat