POLENTOVÝ KOLÁČ S BRAMBORAMI

Doporučuji sníst tentýž den.
Výborná pečená polenta s oblohou, kterou můžete libovolně a sezónně měnit. Ještě jsem tam mohla dát špenát ze záhonku, jejda! 
Do hrnce dáme 200 g kukuřičné polenty, zalijeme ji 350 ml rostlinného mléka a 350 ml vody, osolíme, okořeníme chilli, sušenou bazalkou a tymiánem a uvaříme na hustou kaši, kterou záhy mokrou stěrkou rozetřeme na plech vymaštěný olivovým olejem. Mokrými prsty ještě pěkně upěchujeme a potřeme lžící rajčatového protlaku a poklademe 2 uvařenými, oloupanými a na kolečka nakrájenými bramborami, 1 menší nakrájenou cuketou a 200 g uzeného tofu nakrájeného na plátky. Osolíme, okořeníme kořením na pizzu, pokapeme 150 ml rostlinné smetany a pečeme při 200 stupních 25 – 30 minut. Podáváme se salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat