Čím déle se bylinami zabývám, čím více se o nich dozvídám, čím častěji jejich sílu využívám, tak tím méně jich sbírám a zpracovávám. Kde jsem měla před lety šestero tinktur a dvacet druhů nasušených bylin, tak tam mi dnes bohatě stačí vlaštovičníková tinktura, tymiánový sirup, třezalkový olej, kopřiva, lípa a bez. A něco na chuť: máta a meduňka. To jsou pravé poklady. Každý bylinář ale přísahá na jiné zázračné byliny a na své oblíbence nedá dopustit.
Vlaštovičníku je nyní všude plno - popište nám prosím výrobu tinktury a na co se používá? vaše příspěvky o bylinkách mám moc ráda !! Iva
OdpovědětVymazathttps://kucharkazesvatojanu.blogspot.com/2014/05/vlastovicnikova-tinktura.html
Vymazatděkuji
VymazatTakhle to mám taky.Z počátku jsem byla okouzlena všemi bylinkami,sušila jsem jich náruče.Pak jsem si je zredukovala na asi 6 druhů,které opravdu moje rodina využije.Uvědomila jsem si,že pokud bychom trhali všichni všechno,za chvíli by toho moc nezbylo.A tak je to se vším.Pěkný večer,paní Evo❤.Světlana.
OdpovědětVymazat