KROUPY S HLÍVOU

Výtečné jídlo pro milovníky hlívy. Já jsem jeden z nich.
Na lžíci oleje z naložených sušených rajčat osmahneme pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme 200 g předem na dvě hodiny namočených a propláchnutých ječných krup, zalijeme 600 ml zeleninového vývaru, osolíme a vaříme, dokud se všechna voda nevsákne a dokud nejsou kroupy měkké. Pět minut před koncem varu přidáme 8 pokrájených sušených rajčat naložených v oleji. Odstavíme.
Na dvou lžících oleje upražíme dozlatova půl kila pokrájené hlívy, osolíme, opepříme a promícháme s kroupami.
300 g mrkve povaříme pět minut ve slané vodě, nakrájíme na špalíčky a opečeme na pánvi vytřené olejem. Opepříme.
Podáváme se salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat