Spojení máku a jablek je velmi šťastné, vyzkoušejte ho v tomto bezkonkurenčním šťavnatém koláči! Slušný mixér vám při přípravě přijde vhod. Nejlepší je důkladně vychlazený, já ho krájela ještě teplý, tak moc ještě nedržel tvar, jak vidíte na fotce.
Do mixéru nasypeme 300 g máku a 150 g pohanky a obojí umeleme. Přendáme do mísy a vmícháme 100 g rapadury (nebo cukru) a 2 lžičky kypřicího prášku. Do mixéru vložíme 400 g oloupaných jablek, 50 g lněných semínek a 250 ml vody. Rozmixujeme a vlijeme k máku. Dobře promícháme a rozetřeme do menšího vymaštěného pekáčku (25/40 cm).
Kilo oloupaných jablek rozmixujeme se lžící cukru a 1 sáčkem vanilkového pudingového prášku a navrstvíme na makové těsto. Pečeme při 180 stupních 50 – 60 minut. Krájíme po vychladnutí.
Do mixéru nasypeme 300 g máku a 150 g pohanky a obojí umeleme. Přendáme do mísy a vmícháme 100 g rapadury (nebo cukru) a 2 lžičky kypřicího prášku. Do mixéru vložíme 400 g oloupaných jablek, 50 g lněných semínek a 250 ml vody. Rozmixujeme a vlijeme k máku. Dobře promícháme a rozetřeme do menšího vymaštěného pekáčku (25/40 cm).
Kilo oloupaných jablek rozmixujeme se lžící cukru a 1 sáčkem vanilkového pudingového prášku a navrstvíme na makové těsto. Pečeme při 180 stupních 50 – 60 minut. Krájíme po vychladnutí.
Dobrý den, mohu použít místo pohanky jinou ingredienci, třeba mouku nebo tam má svůj účel? Děkuji za odpověď. Simona
OdpovědětVymazatVynikající! Děkuji za recept!
OdpovědětVymazat