Mě tohle jídlo příliš nenadchlo, ale ostatním strávníkům chutnalo, tak vám ho sem vložím.
Uvaříme menší rozpůlenou hlávku kapusty doměkka, scedíme, necháme okapat a pokrájíme na nudličky. Vložíme do mísy, přidáme 300 g celozrnné špaldové mouky, lžičku soli, špetku muškátového oříšku, čerstvě mletý pepř, půl lžičky kurkumy, 100 g nastrouhaného rostlinného sýru, 200 g nastrouhaného rostlinného salámu, a 20 g čerstvých kvasnic dohladka rozmíchaných ve 150 ml rostlinného mléka. Rukama dobře prohněteme, přemístíme do vymaštěné zapékací misky, posypeme slunečnicovými semínky a necháme v teple pod pokličkou 45 minut kynout. Pečeme při 200 stupních 40 minut. Podáváme s mangoldovým salátem:
350 g rajčat drobně pokrájíme a v míse je promačkáme se solí, pepřem, 1 nakrájenou cibulí, 1 prolisovaným stroužkem česneku, šťávou z půlky citronu a chilli. Nakonec vmícháme jeden mangold nakrájený na nudličky a posypeme hrstí nasucho pražených kešu.
Žádné komentáře:
Okomentovat