V míse promícháme 200 g polohrubé bílé mouky, 50 g žitné celozrnné mouky a 2 lžičky kypřicího prášku. V jiné nádobě rozšleháme 3 celá vejce, 150 ml rostlinné smetany, 150 g rostlinného kokosového jogurtu a 100 g rýžového sirupu. Vlijeme k mouce a promícháme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné vmícháme 3 lžíce kakaa a do druhé 3 lžíce strouhaného kokosu. Do vymaštěné a vysypané bábovkové formy nalijeme nejprve světlé a pak tmavé těsto. Pečeme při 180 stupních 45 – 50 minut. Stav upečení kontrolujeme špejlí.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
DVOUBAREVNÁ BÁBOVKA
Klasika, která nikdy neomrzí.
V míse promícháme 200 g polohrubé bílé mouky, 50 g žitné celozrnné mouky a 2 lžičky kypřicího prášku. V jiné nádobě rozšleháme 3 celá vejce, 150 ml rostlinné smetany, 150 g rostlinného kokosového jogurtu a 100 g rýžového sirupu. Vlijeme k mouce a promícháme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné vmícháme 3 lžíce kakaa a do druhé 3 lžíce strouhaného kokosu. Do vymaštěné a vysypané bábovkové formy nalijeme nejprve světlé a pak tmavé těsto. Pečeme při 180 stupních 45 – 50 minut. Stav upečení kontrolujeme špejlí.
V míse promícháme 200 g polohrubé bílé mouky, 50 g žitné celozrnné mouky a 2 lžičky kypřicího prášku. V jiné nádobě rozšleháme 3 celá vejce, 150 ml rostlinné smetany, 150 g rostlinného kokosového jogurtu a 100 g rýžového sirupu. Vlijeme k mouce a promícháme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné vmícháme 3 lžíce kakaa a do druhé 3 lžíce strouhaného kokosu. Do vymaštěné a vysypané bábovkové formy nalijeme nejprve světlé a pak tmavé těsto. Pečeme při 180 stupních 45 – 50 minut. Stav upečení kontrolujeme špejlí.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat