Zdravější varianta obyčejného kynutého koláče.
V míse promícháme 80 g celozrnné žitné mouky, 80 g hladké bílé pšeničné mouky a 1 lžičku instantního droždí. V rendlíku rozehřejeme 40 g rostlinného másla se 3 lžícemi Sladovitu, promícháme se 100 ml rostlinného mléka a zapracujeme k mouce. Vznikne těsto hustoty těsta třeného, tedy řidší než klasické kynuté těsto. Necháme pod pokličkou hodinu vykynout v teple a poté mokrými prsty nebo navlhčeným malým válečkem rozválíme do menšího (25/35 cm) vymaštěného pekáčku. Poklademe libovolným ovocem (já jsem použila mražené blumy) a posypeme drobenkou: 2 lžíce rostlinného másla, 1 lžíce Sladovitu, 20 g žitné mouky a 50 g mletých mandlí. Pečeme při 180 stupních 40 – 45 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat