ŠPENÁTOVÁ OMÁČKA S HOUBAMI

V záhonu už sklízím špenát, houby jsme si nasušili předloni, to byl houbový rok. A třeba se vám bude hodit návod na výrobu domácí rostlinné smetany ze slunečnicových semínek.

Večer předem namočíme do teplé vody se špetkou soli 100 g slunečnicových semínek. Druhý den dobře propláchneme v cedníku, zalijeme 200 ml čisté studené vody a rozmixujeme dohladka. Přecedíme přes plátýnko, drť můžeme použít třeba do pečení a získáme lahodnou slunečnicovou „smetanu“.
10 g sušených hub namočíme na hodinu do teplé vody. Na lžíci olivového oleje osmahneme pokrájenou cibuli a stroužek česneku se lžící petrželky, přidáme vymačkané houby, osolíme a deset minut opékáme. Vmícháme 200 g pokrájeného špenátu, dvě lžíce rajského protlaku, zalijeme slunečnicovou smetanou, osolíme a dusíme 5 minut. Podáváme s těstovinami.



Žádné komentáře:

Okomentovat