RYCHLÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY

Červená čočka má několik výhod. Kromě toho, že je stejně zdravá jako ostatní luštěniny, tak nenadýmá a mohou ji bez obav jíst i děti a kojící maminky. Navíc je velmi rychle uvařená i bez předchozího namáčení.
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme 250 g nakrájeného čínského zelí a to pouze silné části listů. Vmícháme 200 g propláchnuté červené čočky, dvě lžíce rajského protlaku, libečkovou nať čerstvou či sušenou, osolíme a zalijeme 1,2 l dobrého zeleninového bujónu. Můžeme použít i kvalitní sypký bujón nebo bujón v kostkách. Vaříme 25 minut, odstavíme a vmícháme 3 – 4 nakrájené naťové cibulky a hrst čerstvého libečku.


1 komentář: