ČERVENÁ OMÁČKA K TĚSTOVINÁM

Mňam! Skvělá omáčka, bude výtečná i k nokům nebo knedlíkům. Když použijete bezlepkové těstoviny, bude bezlepkové celé jídlo.
Nakrájíme 600 g rajčat (já je krájet nemusela, použila jsem mrazená divoká), 250 g červené řepy, 200 g mrkve, 1 – 2 cibule a 5 stroužků česneku. Všechno to dáme do pekáčku, pokapeme lžící oleje, osolíme, okořeníme oreganem, bazalkou, tymiánem a šalvějí, a pečeme zakryté při 200 stupních hodinu a půl, občas promícháme. Upečenou zeleninu rozmixujeme (ale dělat to nemusíme, pokud máme raději kousky zeleniny v omáčce), přidáme 200 ml mandlové smetany s rozšlehanou lžičkou hladké kukuřičné mouky a krátce povaříme.



2 komentáře: