NOKY S HOUBOVÝM PESTEM

Velká dobrota! Pesto můžete podávat i k těstovinám, ale noky jsou noky.
Večer namočíme 30 g sušených hříbků do vody. Druh den nakrájíme cibuli a osmahneme ji na lžíci oleje. Vsypeme 150 g slunečnicových semínek, okořeníme oreganem, šalvějí, rozmarýnem a bazalkou (usušila jsem si vlastní „italskou“ směs) a asi deset minut opékáme, mícháme. Přidáme namočené houby i s vodou, 400 g pokrájených rajčat (v zimě použijeme sterilovaná či mražená), 100 ml bílého vína, osolíme a dusíme 20 minut. Rozmixujeme ponorným mixérem.
Noky připravíme obvyklým způsobem: kilo vařených, oloupaných a prolisovaných brambor, 300 g kukuřičné hrubé mouky, sůl, 1 lžíce Hrašky rozmíchané v troše vody (nahrazuje vejce) zpracujeme v těsto, vyválíme tenkého hada, krájíme na nočky, které vaříme v osolené vodě do vyplavání. Postupujeme rychle, stáním bramborové těsto řídne.



1 komentář: