KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA S ČOČKOU

Výborná jemná polévka.
Na třech lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme 100 g propláchnuté červené čočky, 500 g pórku, 400 g květákových růžiček a 250 g nahrubo nastrouhané mrkve. Chvíli společně mícháme a zalijeme 2 l zeleninového vývaru. Vaříme do změknutí, osolíme, ochutíme lahůdkovým droždím, drcenou černuchou (černým kmínem), zjemníme 200 ml mandlové smetany a vmícháme sekanou petrželku.


více polévek ZDE

4 komentáře:

  1. Dobry den, chystate se na vydani dalsi kucharky tentokrat ve veganske verzi? A velke diky za tenhle superinspirujuci blog! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, ano, v nejbližších dnech nebo týdnech snad proběhne dohoda s nakladatelstvím o dalším dílu, kniha ale určitě nebude výhradně veganská, bude opět kombinací vegetariánských a veganských receptů, i když bych ráda, aby těch veganských bylo více než v předešlé knize, ovšem všechno závisí na vzájemné dohodě a kompromisech. Děkuji :)

      Vymazat
  2. To je super zprava! Tak drzim palce at to vyjde :)

    OdpovědětVymazat