ČERT

Já miluju tahle prostá a přitom výborná jídla!
Kilo oloupaných syrových brambor nastrouháme na nudličky, promícháme se solí a 150 g hrubé mouky a narovnáme do vymaštěného pekáčku. Pečeme při 200 stupních hodinu, často mícháme.
Půl kila bílého zelí nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, podlijeme malým množstvím vody, osolíme, přidáme lžičku kmínu, promícháme a dusíme doměkka. Odstavíme, přebytečnou vodu slijeme, vmícháme syrovou cibuli nakrájenou na kostičky a podle chuti dosladíme a dokyselíme.
Pět velkých cibulí nakrájíme na půlkolečka a spolu se lžící vody je dusíme na 40 ml oleje dozlatova.
Všechno to promícháme do „čerta“, ale můžeme na talíř dávat i zvlášť.


3 komentáře:

  1. Vypadá to zajímavě, asi vyzkouším na rodině a dětech. Jaké zelí? Kysané?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ne, čerstvé, kdyby bylo kvašené, napsala bych to :)

      Vymazat
    2. Pravda a už to vidím i na obrázku. Děkuji.

      Vymazat