Výborný a zdravý moučník. Jablíčka, vejce a ořechy máme svoje, špaldovou mouku si melu sama z bio špaldy a cukr jsem nahradila datlemi. Vyzkoušejte!
200 g datlí bez pecek rozmixujeme v robotu na pastu (lze použít i hotovou datlovou pastu), přidáme 3 lžíce kakaa a 3 vejce a ještě společně rozmixujeme. Vložíme do mísy a utřeme spolu se lžičkou skořice a 50 g změklého rostlinného másla (bio Alsan). Nastrouháme nahrubo 4 jablka a vmícháme je k datlovému základu, postupně také vmícháváme 100 g mletých vlašských ořechů, 200 g prosáté špaldové mouky a 2 lžičky kypřicího prášku. Těsto rozetřeme do malého vymaštěného pekáčku (25/35 cm) a pečeme při 180 stupních asi 40 minut. Ozdobíme čokoládovou polevou a nalámanými ořechy. Necháme ztuhnout.
Vynikající, díky datům bez cukru a přitom sladké �� Vaše recepty jsem objevila poměrně nedávno a už několik jsem jich úspěšně vyzkoušela a jsem nadšená.
OdpovědětVymazat