Slavnostní dort pro milovníky kokosu
Smícháme drobivé těsto z 200 g namletých ovesných vloček, 100 g celozrnné špaldové mouky, 50 g mletého kokosu, 50 g tmavého třtinového cukru muscovado a 100 ml slunečnicového oleje. Vtlačíme do menší (20 cm) dortové formy a při 170 stupních pečeme asi 15 minut. Necháme vychladnout.
Ve vodní lázni rozehřejeme 200 g hořké bezmléčné čokolády, 100 g kokosového krému (prodává se v tuhých bločcích) a 400 ml kokosového mléka. Pokud se nám směs zdá málo sladká, můžeme přisladit třeba datlovým sirupem, ale já jsem nepřislazovala, čokoláda je sladká dost. Rozmícháme dohladka a necháme vychladnout. Rozšleháme a naneseme na předpečený korpus. Dort dáme do chladu na několik hodin ztuhnout a ozdobíme krémem: ušleháme 400 ml kokosového mléka, 5 lžic agávového sirupu a sáček škrobového ztužovače šlehačky. Povrch ozdobíme ovocem a necháme vychladit.
více ZDE
SCHMECKT sicher himmlisch,,,
OdpovědětVymazatliebe GRÜßE aus TIROL
bis bald die BIRGIT
Danke sehr!
VymazatDobrý den můžu se zeptat čím by se dalo nahradit 100g kokosoveho krému? Třeba kokosovym olejem nebo něčím vegan děkuji za odpověď :)
OdpovědětVymazatLeda kombinací kokosového tuku a kokosového mléka, poměr musíte vyzkoušet.
VymazatDobře vyzkouším děkuji
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
Vymazat