PISTÁCIOVÝ DORTÍK

S plnou oříškovou chutí.
Ze 100 g celozrnné špaldové mouky, špetky soli, 40 g kokosového (nebo obyčejného) cukru, 1 lžíce kakaa, ½ lžičky kypřicího prášku, 100 g hrozinek a 80 ml slunečnicového oleje umícháme drobivé těsto, které prsty vtlačíme do vymaštěné rozevírací dortové formy (20 cm). 
Umeleme 100 g vyloupaných nesolených pistácií a m mixéru je spolu s 350 g silken tofu (pokud použijeme běžné tofu natural, musíme ho trochu naředit rostlinným mlékem), 80 g rýžového sirupu (nebo jiného oblíbeného sladidla), 1 lžičkou matcha tea (lze vynechat, je tam kvůli barvě), 1 lžičkou mleté vanilky a 40 g bramborového (či kukuřičného) škrobu rozmixujeme na hladký hustý krém, který rozprostřeme na korpus. Ozdobíme 20 g nasekaných pistácií a pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů 25 – 30 minut.


3 komentáře:

  1. Tak pistácie jsou mé oblíbené hlavně jen tak rovnou do pusy. Dortík vypadá opravdu zvláštně :o).
    Alena

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá úžasně! Pistácie mám moc ráda, stejně jako jejich krásně zelenou barvu...Hned bych si dala ;-)

    OdpovědětVymazat