RAJČATOVÁ OMÁČKA SE ŽAMPIONY A PETRŽELOVÝMI KNEDLÍČKY

Sklidili jsme poslední letošní pečárky z trávníku na dvoře a já mohla uvařit tuhle báječnou omáčku.
Na dvou lžících olivového oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, vmícháme 250 g pokrájených žampionů a dusíme, dokud se neodpaří voda. Přidáme kilo oloupaných a nakrájených rajčat, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a dusíme 25 minut. V 250 ml rýžové smetany rozkvedláme 3 lžíce hladké mouky a vlijeme do omáčky. Vaříme zvolna pět minut do zhoustnutí.
A jak na knedlíčky? Na vále zpracujeme kilo vařených oloupaných a prolisovaných brambor, 400 g vařené nastrouhané kořenové petržele, vrchovatou lžíci Hrašky rozmíchané v 50 ml vody (nahrazuje 1 vajíčko), lžičku soli a 300 g polohrubé mouky. Podle potřeby podsypáváme. Vyválíme hada a toho nakrájíme na špalíčky, které zavařujeme do osolené vroucí vody a vaříme 5 minut od vyplavání na hladinu. Vaříme nadvakrát, je jich asi 60.



Žádné komentáře:

Okomentovat