Moc dobrý recept s využitím oblíbené cizrny.
Den předem namočíme 300 g cizrny a druhý den ji v čisté vodě uvaříme doměkka. Scedíme, necháme okapat, ale vodu prozatím nevyléváme. Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme lžíci sladké papriky a po chvíli jednu červenou papriku nakrájenou na kostičky. Pár minut společně mícháme a poté vsypeme uvařenou cizrnu a přidáme 400 g pokrájených a oloupaných rajčat. Osolíme a zalijeme 300 ml vody, ve které jsme vařili cizrnu. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. V 200 ml rostlinné smetany rozkvedláme vrchovatou lžíci hladké mouky a vlijeme k cizrně do hrnce. Pět minut vaříme a odstavíme. Ochutíme svazkem pokrájené petrželky, dvěma utřenými stroužky česneku a lžící umeocta, případně dosolíme. Podáváme s dušenou rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat