OVOCNÝ DORTÍK S DROBENKOU

Můžete použít jakékoliv ovoce, já použila mražený rybíz z loňska.
V míse promícháme 100 g pohankové mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, dvě lžičky kypřicího prášku, půl lžičky jedlé sody a špetku soli. Rozmačkáme jeden zralý banán, rozšleháme ho se šťávou z poloviny citrónu, 50 ml panenského slunečnicového oleje a 80 ml pampeliškového medu (lze použít třeba rýžový, agávový nebo javorový sirup). Vmícháme k mouce a vzniklé těsto rozprostřeme do vymaštěné dortové formy (prům. 20 cm). Posypeme 200 – 300 g ovoce a navrch dáme drobenku: V misce promícháme 40 g rostlinného tuku Alsan (kdo není vegan, použije máslo), 100 g ovesných vloček, nejlépe jemných, 50 g mletých vlašských ořechů a 50 g sušené třtinové šťávy Rapadury (nebo cukru). Pečeme při 180 stupních asi 30 – 40 minut, podle trouby.


Žádné komentáře:

Okomentovat