PURPUROVÝ SALÁT

Černá rýže i quinoa jsou poměrně neznámé a exotické potraviny. Jsou také reletivně drahé a proto se na běžnou, denní konzumaci příliš nehodí. Zkuste je ale občas vzít na milost a připravit z nich něco efektního, chutného a zdravého, například tenhle salát.
Uvaříme 200 g černé rýže a 100 g červené quinoy podle návodu na obalech. Větší červenou řepu upečeme nebo uvaříme, oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy. Vmícháme rýži a quinou, dvě nakrájené naťové cibulky, půlku salátové okurky a 50 g polníčku. Spojíme zálivkou připravenou z utřeného stroužku česneku, 2 lžic balsamikového octa, 3 lžic sezamového oleje, soli a lžíce salátových mořských řas (můžete je vynechat). Na talíři zdobíme rajčaty.


Žádné komentáře:

Okomentovat