150 g uvařené cizrny (nebo z plechovky), jednu hlávku brokolice rozebranou na růžičky, jeden oloupaný batát nakrájený na kostičky, deset rozmáčknutých stroužků česneku, 3 lžíce panenského olivového oleje, majoránku, dobromysl, sůl a pepř promícháme a vložíme do pekáčku s pokličkou. Pečeme půl hodiny při 200 stupních, zalijeme 200 ml zeleninového vývaru a vrátíme na 15 minut do trouby. Podáváme s chlebem a salátem.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
ZAPEČENÁ BROKOLICE
Vím, nevypadá to nikterak nádherně, ale je to opravdu moc chutné jídlo, samotnou mě to překvapilo
150 g uvařené cizrny (nebo z plechovky), jednu hlávku brokolice rozebranou na růžičky, jeden oloupaný batát nakrájený na kostičky, deset rozmáčknutých stroužků česneku, 3 lžíce panenského olivového oleje, majoránku, dobromysl, sůl a pepř promícháme a vložíme do pekáčku s pokličkou. Pečeme půl hodiny při 200 stupních, zalijeme 200 ml zeleninového vývaru a vrátíme na 15 minut do trouby. Podáváme s chlebem a salátem.
150 g uvařené cizrny (nebo z plechovky), jednu hlávku brokolice rozebranou na růžičky, jeden oloupaný batát nakrájený na kostičky, deset rozmáčknutých stroužků česneku, 3 lžíce panenského olivového oleje, majoránku, dobromysl, sůl a pepř promícháme a vložíme do pekáčku s pokličkou. Pečeme půl hodiny při 200 stupních, zalijeme 200 ml zeleninového vývaru a vrátíme na 15 minut do trouby. Podáváme s chlebem a salátem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Evi,můžu se zeptat,ta cizrna 150g je před nebo po uvaření?A ještě prosím,kolik je z tohoto množství asi porcí???Moc děkuju :-)
OdpovědětVymazatPo uvaření, jsou to asi 2 - 3 porce
VymazatZLATÍČKO,děkujuuu :-),jdu na to :-)
OdpovědětVymazat