JAMBALAYA PO SVATOJÁNSKU

Odpusťe název, je trochu dětinský, já vím  
Jambalaya je kreolský pokrm Louisianské kuchyně, tradičně obsahující klobásu, zeleninu a rýži v různých variantách. Zkrátka je to něco na způsob rizota. Pravou jambalayu jsem nikdy neochutnala, ale tohle je skvělá lahůdka!
Udusíme 300 g rýže obvyklým způsobem. V hluboké pánvi osmahneme pokrájenou cibuli a 6 stroužků česneku, přidáme nakrájenou zeleninu: půl kila paprik, půl kila rajčat a dvě brambory. Vmícháme podrcenou chilli papričku (nebo dvě) a dusíme doměkka.
Na pánvi s olejem osmahneme dozlatova 200 g na kostky nakrájeného uzeného tempehu spolu s pepřem, mletou paprikou a dobromyslí.
Promícháme tempeh, zeleninu a rýži, přiklopíme a necháme 10 minut odpočinout. Na talíři sypeme strouhaným rostlinným sýrem a hojně sekanými bylinkami podle chuti. Já jsem použila kromě dobromysli i pažitku, libeček, petrželku, saturejku, kopr, estragon, řeřichu a rukolu.




5 komentářů: