Hlávku květáku rozebereme na růžičky a pět minut povaříme v páře. Vložíme do zapékací misky, pokapeme olejem, okořeníme uzenou paprikou a pepřem, osolíme a pečeme při 200 stupních 20 minut.
150 g bulguru uvaříme v osolené podle návodu na obalu. Já bulgur vařím v dvojnásobném množství vody asi 20 minut. Můžeme jej ale namočit den předem do vody, do rána změkne a vařit se nemusí.
Do mixéru vložíme 50 g pomletých kešu, jednu nakrájenou cibuli, 1 lžíci tahini, 1 lžíci misa, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžičku ostré hořčice, 1 lžíci kaparů, 1 lžíci panenského oleje (použila jsem lněný), mletý pepř, sůl a 50 ml vody. Rozmixujeme dohladka.
Talíř obložíme syrovou zeleninou, která by měla být součástí každého jídla.
Žádné komentáře:
Okomentovat