Uvaříme doměkka 200 g černé čočky beluga, scedíme a propláchneme studenou vodou. 250 g zeleného chřestu vhodíme do slané vroucí vody, vaříme 3 minuty, zchladíme studenou vodou, pokrájíme a přidáme k čočce. Vmícháme čerstvé bylinky: květy řeřišnice luční, estragon, tymián a dobromysl, dvě lžíce kaparů a spojíme zálivkou připravenou ze lžičky francouzské hořčice, dvou lžic citrónové šťávy, soli, pepře a lžičky rýžového sirupu.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
SALÁT S CHŘESTEM
Chřestová sezóna je v plném proudu 
Uvaříme doměkka 200 g černé čočky beluga, scedíme a propláchneme studenou vodou. 250 g zeleného chřestu vhodíme do slané vroucí vody, vaříme 3 minuty, zchladíme studenou vodou, pokrájíme a přidáme k čočce. Vmícháme čerstvé bylinky: květy řeřišnice luční, estragon, tymián a dobromysl, dvě lžíce kaparů a spojíme zálivkou připravenou ze lžičky francouzské hořčice, dvou lžic citrónové šťávy, soli, pepře a lžičky rýžového sirupu.
Uvaříme doměkka 200 g černé čočky beluga, scedíme a propláchneme studenou vodou. 250 g zeleného chřestu vhodíme do slané vroucí vody, vaříme 3 minuty, zchladíme studenou vodou, pokrájíme a přidáme k čočce. Vmícháme čerstvé bylinky: květy řeřišnice luční, estragon, tymián a dobromysl, dvě lžíce kaparů a spojíme zálivkou připravenou ze lžičky francouzské hořčice, dvou lžic citrónové šťávy, soli, pepře a lžičky rýžového sirupu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)

Žádné komentáře:
Okomentovat