Fazolky, rajčata, cibule, brambory, houby i tymián, to všechno vám může vyrůst na zahradě
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a vmícháme půl kila pokrájených hub (žampiony, hlíva, hříbky, lišky, je to vcelku jedno) a dusíme, dokud se voda neodpaří a houby se nezačnou přichytávat ke dnu. Přidáme 400 g spařených, oloupaných a nakrájených rajčat a 400 g nakrájených fazolek. Osolíme, okořeníme tymiánem a pepřem a dusíme doměkka, trvá to asi 15 – 20 minut. Pokud je třeba, můžeme mírně podlít. Zjemníme 100 ml mandlové smetany. Podáváme s pečenými brambory.
Je to tak strašně dobrý,že ted v sezóně fazolek to vařím skoro pořád :-)!
OdpovědětVymazatto jsem ráda! :)
Vymazat