Na dvou lžících sezamového oleje osmahneme pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Vmícháme lžíci až dvě červené kari pasty a přidáme dvě červené papriky nakrájené na proužky, dvě brambory a jeden batát nakrájené na půlměsíčky a 80 g propláchnuté červené čočky. Osolíme, dobře promícháme a zalijeme 400 ml horké vody. Dusíme doměkka a zjemníme 100 ml rostlinné smetany. Podáváme s dušenou rýží basmati.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
KARI S PAPRIKOU
Inspiraci jsem našla v časopisu Dobroty. A je to skutečně dobrota! 
Na dvou lžících sezamového oleje osmahneme pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Vmícháme lžíci až dvě červené kari pasty a přidáme dvě červené papriky nakrájené na proužky, dvě brambory a jeden batát nakrájené na půlměsíčky a 80 g propláchnuté červené čočky. Osolíme, dobře promícháme a zalijeme 400 ml horké vody. Dusíme doměkka a zjemníme 100 ml rostlinné smetany. Podáváme s dušenou rýží basmati.
Na dvou lžících sezamového oleje osmahneme pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Vmícháme lžíci až dvě červené kari pasty a přidáme dvě červené papriky nakrájené na proužky, dvě brambory a jeden batát nakrájené na půlměsíčky a 80 g propláchnuté červené čočky. Osolíme, dobře promícháme a zalijeme 400 ml horké vody. Dusíme doměkka a zjemníme 100 ml rostlinné smetany. Podáváme s dušenou rýží basmati.
Štítky:
batáty,
bezlepkové,
brambory,
Hlavní jídla,
kari,
paprika,
vegan,
Zeleninová jídla
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)

Žádné komentáře:
Okomentovat