Zajímavé a chutné propojení chutí.
200 g sojových bobů namočíme přes noc do teplé vody se lžící jablečného octa (kvůli aktivaci fytázy). Druhý den propláchneme a vložíme do dostatečného množství vroucí vody ochucené lžičkou drceného kmínu, půl lžičkou mletého zázvoru a lžičkou dobromysli. Zprudka vaříme 15 minut a poté na mírném ohni hodinu. Horké slijeme a promícháme se lžící lněného oleje, černou solí a čerstvou saturejkou.
Půl kila červené řepy nakrájíme na špalíčky a spolu se solí, lžící olivového oleje a dobromyslí upečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů doměkka. Podle potřeby dosladíme a ochutíme balzamikovým octem.
300 g jablek nakrájíme na malé kousky a 15 minut podusíme s půl lžičkou soli na dvou lžících rostlinného másla. Ochutíme lžičkou agávového sirupu, rozmačkáme vidličkou, vmícháme lžíci hladké kukuřičné mouky, zjemníme 200 ml mandlové smetany, krátce povaříme a odstavíme. Vmícháme 1 - 2 lžíce citrónové šťávy a máme jablečnou omáčku.
200 g červené quinoy propláchneme horkou vodou a se solí a 400 ml vody vaříme doměkka.
Žádné komentáře:
Okomentovat