ŠPENÁTOVÉ LÍVANCE

Neobvyklé spojení kynutých lívanců a bramborové kaše. Chutnalo nám.
V míse promícháme 200 g celozrnné špaldové mouky, 200 g hladké bílé mouky, lžičku soli, 1 sáček (10 g) instantního droždí, 450 g spařeného a pomletého nebo rozmixovaného špenátu, 2 lžíce oleje a 100 g vařené špaldy (můžete vynechat nebo nahradit třeba slunečnicovými semínky). Zpracujeme těsto, které necháme v teple pod pokličkou hodinu kynout.
Vykynuté těsto promícháme nebo prohněteme a ukrajujeme malé kousky velké asi jako limetka nebo malé vajíčko, vytvarujeme placičku a narovnáme na vymaštěný plech či lívanečník. Posypeme strouhaným rostlinným sýrem a necháme ještě 15 minut vykynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 15 minut. Podáváme s bramborovou kaší a salátem. Výborná je k tomu kvašená zelenina.


1 komentář: