HALUŠKY S MANGOLDEM

V tomto receptu přijde vhod domácí mlýnek na obilí, který je mým neoblíbenějším spotřebičem a velmi ho doporučuji. Pokud ho nemáte, musíte koupit žitnou a hrachovou mouku (Hrašku) v obchodě.
Umeleme 320 g žita a 100 g hrachu, prosijeme přes síto a v míse promícháme se solí a postupně přiléváme 500 ml vody. Necháme hodinu stát a poté protlačujeme sítem na halušky do slané vody a vaříme 5 minut.
Pokrájíme 400 g mangoldu, a podusíme jej na lžíci oleje. Ochutíme utřeným stroužkem česneku a vmícháme 150 ml pohankové smetany. Halušky promícháme s mangoldem a dáme na půl hodiny zapéct do vymaštěného pekáčku při 200 stupních. Na talíři můžeme ozdobit osmaženou cibulkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat