Kilo oloupaných a nakrájených brambor vaříme v mírně osolené vodě 20 – 25 minut, poté asi polovin vody slijeme, brambory rozšťoucháme na kaši a dobře vmícháme 150 g polohrubé mouky. Plotýnku vypneme, přiklopíme a necháme 10 minut stát. Mastnou lžící vykrajujeme škubánky, dáváme je na talíř, mastíme dobrým ořechovým olejem a sypeme mletým mákem s najemno namletou panelou (nebo moučkovým cukrem).
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
ŠKUBÁNKY S MÁKEM
Kdopak by je neznal 
Kilo oloupaných a nakrájených brambor vaříme v mírně osolené vodě 20 – 25 minut, poté asi polovin vody slijeme, brambory rozšťoucháme na kaši a dobře vmícháme 150 g polohrubé mouky. Plotýnku vypneme, přiklopíme a necháme 10 minut stát. Mastnou lžící vykrajujeme škubánky, dáváme je na talíř, mastíme dobrým ořechovým olejem a sypeme mletým mákem s najemno namletou panelou (nebo moučkovým cukrem).
Kilo oloupaných a nakrájených brambor vaříme v mírně osolené vodě 20 – 25 minut, poté asi polovin vody slijeme, brambory rozšťoucháme na kaši a dobře vmícháme 150 g polohrubé mouky. Plotýnku vypneme, přiklopíme a necháme 10 minut stát. Mastnou lžící vykrajujeme škubánky, dáváme je na talíř, mastíme dobrým ořechovým olejem a sypeme mletým mákem s najemno namletou panelou (nebo moučkovým cukrem).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)

Žádné komentáře:
Okomentovat