Když se chalva může
vyrábět ze sezamu, semoliny, slunečnice a různých druhů ořechů, proč by Češi
nemohli zkusit chalvu z máku? :)
Nasucho opražíme 200 g máku a umeleme ho. Vmícháme 50 g posekaných hrozinek a 70 g medu. Dobře rukou prohněteme, vytvarujeme váleček, který zabalíme do fólie a necháme v chladu ztuhnout. Je vynikající.
Nasucho opražíme 200 g máku a umeleme ho. Vmícháme 50 g posekaných hrozinek a 70 g medu. Dobře rukou prohněteme, vytvarujeme váleček, který zabalíme do fólie a necháme v chladu ztuhnout. Je vynikající.
Děkuji, tohle musím zkusit. Dělám chalvu ze slunečnicových a sezamových semínek s medem dle receptu na panpekar.blogspot.cz, ale myslím, že kombinovat lze v podstatě jakákoliv měká semínka.
OdpovědětVymazatto máte pravdu, klidně to namíchejte :)
VymazatDěkuji, tohle musím zkusit. Dělám chalvu ze slunečnicových a sezamových semínek s medem dle receptu na panpekar.blogspot.cz, ale myslím, že kombinovat lze v podstatě jakákoliv měká semínka.
OdpovědětVymazatMyslite,ze mozem zmenit postup a oprazit uz namlety mak?vdaka.hana.
OdpovědětVymazatMyslím že ano, ale pozor na spálení.
VymazatTak tohle zkusím :-) Manžel miluje mák a tohle se mu bude líbit.
OdpovědětVymazata proč se ten mák praží? Kdybych ho neupražila tak se stane co?
OdpovědětVymazatKvůli chuti. Nic.
Vymazat