MISO POLÉVKA SE ZELÍM

Litr vody přivedeme k varu, vložíme asi 10 cm nadrobno nastříhané řasy kombu a vaříme půl hodiny, pokud se část vody odpařila, doplníme ji. Přidáme 100 g nakrájené mrkve, 100 g nakrájeného bílého zelí, 200 g bílého tofu nakrájeného na kostičky a vaříme 20 minut. Vložíme několik listů pokrájeného římského salátu, utřený stroužek česneku a necháme projít varem. Trochu polévky odebereme do misky, necháme trochu zchladnout (prospěšné látky obsažené v misu se teplem ničí) a rozmícháme v ní tři lžíce shiro misa a vrátíme do polévky. Nakonec vmícháme naťovou cibulku. Pokud se nám polévka zdá málo slaná, dochutíme ji Shoyu nebo Tamari. Tato polévka je výtečná i k snídani.


Žádné komentáře:

Okomentovat