Kdykoliv upeču jakýkoliv moučník, můj muž na něj mrkne a prohlásí: „málo máku“. U tohohle to neřekl. Je to skutečná kalciová bomba! Emotikona smile
Umeleme 330 g máku a v hrnci jej promícháme se 100 g sušené třtinové šťávy (nebo cukrem), půl lžičkou mleté vanilky, 250 ml rýžového mléka a 50 ml rumu. Vaříme deset minut za stálého míchání, dokud nezhoustne. Necháme vychladnout.
Na vále promícháme 100 g celozrnné špaldové mouky, 100 g hladké bílé mouky, půl lžičky soli, 4 lžíce oleje, 1 lžíce jablečného octa a 100 ml vody. Důkladně prohněteme a necháme těsto zabalené do fólie alespoň 15 minut odpočívat. Potom pomalu roztáhneme hřbety rukou v co největší placku, těsto musí být průsvitné, ale nesmíte ho protrhnout. Potřeme makovou nádivkou, stočíme, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vodou a pečeme při 180 stupních 25 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat